İGM’den Muhtar Derneklerine çifte standart mı?

İGM’den Muhtar Derneklerine çifte standart mı? İGM’den Muhtar Derneklerine çifte standart mı?
A- A+

Bolu’da 64 köyün katılımıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Şampiyon Köyler Futbol Turnuvası’nda ilk dörde giren köylere, İl Genel Meclisi Üyeleri tarafından 20’şer bin TL. para ödülü verildi. Klasikleşmiş ilk 3 ödüllendirilir kuralı yerine ilk 4’e giren köy takımlarının muhtarlarına 20’şer bin lira veren İl Genel Meclisi’ne tepki gösteren bazı köy muhtarları ise; “Diğer turnuvaya katılan 60 köyün suçu ne de 20 bin liradan mahrum bırakıldı” diye serzenişte bulundular.

Öte yandan ilk turnuvadan beri taşın altına elini koyarak organizasyonun içinde olan ve organizasyon komitesinde yer alan Bolu Muhtarlar Derneği’nin ödül törenine davet edilmeyerek, organizasyon şemasında yer almayan Köroğlu Muhtarlar Derneğinin ödül törenine davet edilmesi ise; İl Genel Meclisi Muhtar Dernekleri arasında neden ayrım yapıyor sorusunu akıllara getirdi.

Hatırlanacağı üzere; her yıl olduğu gibi bu yılda şölen havasında geçen Şampiyon Köyler Futbol Turnuvası, 64 köyün katıldığı renkli görüntülerle sona erdi. Bu yıl Saraycık Köyü şampiyon olurken, Baltalı Köyü 2’nci, Yuva Köyü 3’üncü, Alıçören Köyü de turnuvayı 4’üncü olarak tamamladı. 

İl Genel Meclis Üyeleri de turnuvada ilk dörde giren köyleri unutmadı. Meclis üyeleri tarafından Saraycık, Baltalı, Yuva ve Alıçören Köyü muhtarlarına 20’şer bin TL. para ödülü verildi. 

Klasikleşen ilk 3’e giren takımlara ödül verilir kuralını bozarak 4’ncü takımın köy muhtarına da 20 bin lira ile ödüllendiren İl Genel Meclisi’nin 4’ncü takım gibi kupa alamayan ama turnuvaya katılan diğer 60 köyü neden ödülden mahrum bırakması ise diğer köy muhtarlarının tepkisine neden oldu.

Ödül töreninin diğer ilginç bir tarafı ise; Turnuvanın yapılmasında 3 yıldır en büyük payı olan ve organizasyon komitesinde yer alan Bolu Muhtarlar Derneği’nin ödül törenine davet edilmemesi oldu. Turnuvanın ana düzenleyicisi Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu temsilcisinin de bulunmadığı ödül töreninde henüz varlığından kimsenin haberdar olmadığı, muhtarların yeni oluşumu olarak bir anda ortaya çıkan Köroğlu Muhtarlar Derneği’nin ödül töreninde tam kadro bulunması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Bolu’da mevcut 2 köy muhtarları derneği varken ve bunlardan Bolu Muhtarlar Derneği de bu turnuvanın organizasyon komitesinde 3 yıldır emek verirken, İl Genel Meclisi’nin neden yeni kurulan ve turnuva komitesinde yer alamayan Köroğlu Muhtarlar Derneği’ni bu ödül törenine dahil ettiği kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Ödül Töreninin tek anlamlı olayı

Ödül töreninin en anlamlı yönü ise; turnuvada yer alan Çanakçılar Köyü takımında futbol oynayan ve elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Furkan Enes Aydoğan’ın babası Fuat Aydoğan ve kardeşlerini de unutulmaması oldu. İl Genel Meclis Üyeleri, aileye plaket taktim etti. Köroğlu Muhtarlar Derneği Başkanı Fatih Yavuzer ve dernek üyesi muhtarların da bulunduğu törende Muhtarlar tarafından da merhum Furkan Enes Aydoğan’ın ailesine plaket verildi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler